Onze dirigent

Sinds april 2007 staat ons orkest onder leiding van dirigent Paul Potters,

op muzikaal vlak een self-made man.

Nadat hij aanvankelijk zijn muziekstudie al vroeg had afgebroken, greep Paul op later leeftijd opnieuw naar zijn trompet en dankzij een onverdroten inzet, hard studeren (aan de muziekacademie te Herentals) en de wil om te slagen, groeide hij uit tot de uitstekende muzikant die hij nu is.

Met eenzelfde inzet en gedrevenheid zette hij ook zijn eerste stappen als dirigent bij de fanfare van Ravels-Eel, waar hij zich als spelend lid succesvol engageerde in het opleiden van jonge muzikanten.

Zijn idee├źn over muziekopleiding en vooral het aantrekken en het betrekken van jongeren bij een vereniging als de fanfare zijn baanbrekend en vernieuwend en hebben Paul Potters en De Ware Vrienden ook bij elkaar gebracht.

Tijdens het jaar dat Paul nu bij De Ware Vrienden de dirigeerstok hanteert kunnen we samen reeds terugkijken op een succesvol concert. Toch kijken we vooral uit naar de nieuwe initiatieven die onder inspiratie van onze dirigent de komende maanden op stapel staan.

Paul heeft gedurende zijn tijd bij De Ware Vrienden al voor danig wat vernieuwing gezorgd.
Zo hebben we ondertussen al kerkconcerten gehad, een mooie samenwerking met het koor en orgelcomit├ę, met ingetogen maar prachtige werken.
Ook werden het themaconcert ingevoerd, zoals de naam zegt met telkens een ander thema (onder andere film en het circus), deze telkens bovenop onze traditionele kalender.

Paul woont in Weelde, heeft drie dochters-muzikant, een hart voor het verenigingsleven en is Vosselarenaar van geboorte.

als daar geen muziek in zit